Grillezett gomolya grillzöldségekkel
Az előző receptünk a négy fal között főzőcskézők dolgát hivatott megkönnyíteni, az Ózon Panzió vezetője, Kállai Attila viszont azoknak ajánlja a receptet, akik a kánikula elmúltával, a szabad tűzről kívánnak valami finomat feltálalni.

Az összetevőkből nyilvánvaló, hogy nem a húsimádók kedvence lesz ez az étel, de én néhány frissen grillezett hússzelet mellett, köretként is szívesen fogyasztanám.


HOZZÁVALÓK:

lilahagyma
gomba
cukkini
kápia paprika
padlizsán
paradicsom
gomolyatúró tetszés szerint
grill zöldségfűszer
olívaolaj
kevés só

ELKÉSZÍTÉS:

A zöldségféléket felszeleteljük, nem kell túl vékonyra, mert akkor kiszárad. Akár előmelegített rostlapon, grillrácson vagy teflonserpenyőben tudjuk elkészíteni. A felsorolt eszközöket kevés olívaolajjal meglocsoljuk, és először az erősebb rostú zöldségeket pirítjuk meg mind a két oldalán, ilyen a gomba, a padlizsán, cukkini, kápia paprika, lilahagyma, és a legvégén a paradicsom. Fűszerezzük kevés sóval és grill zöldségfűszerrel. A gomolyatúrók grillezése általában olaj nélkül, szárazon történik az eszközökön. A gomolyának mind a két oldalát szép pirosra sütjük, az állagának kellően lágynak kell lennie.

Elkészülési idő: kb. 12 perc.

Jó étvágyat kíván hozzá:
Az Ózon Panzió igazgatója: Kállai Attila,
a panzió séfje
és kollektívája.